JERÔME STRAVERS: CREATIEF ONDERNEMEN IN ONZEKERE TIJDEN

Genieten van heerlijke cocktails, maar misschien nog wel meer van een uniek decor in een authentieke setting aan het Vrijthof in Maastricht: het kan vanaf deze week dankzij de opening van Pop Up Cocktail Club De Baron. De balzaal en de huiskamer van evenementenlocatie Huiskamer De Groote Sociëteit zijn binnen enkele weken getransformeerd naar een échte huiskamersetting gevuld met fluwelen fauteuils en Chesterfield banken op Perzische tapijten, groene beplanting en ouderwetse piano’s. Het is het welkome resultaat van creatief ondernemen in onzekere tijden.

Binnen no time naar een lege agenda. Evenementenlocatie Huiskamer De Groote Sociëteit in Maastricht maakte het mee en werd dus hard geraakt door de Corona-crisis en bijbehorende maatregelen.

Door de heersende onzekerheid en de doorlopende kosten word je als ondernemer genoodzaakt te zoeken naar kansen of andere alternatieven om de exploitatie zo snel als mogelijk weer levensvatbaar te maken, zegt Jerôme Stravers van Huiskamer De Groote Sociëteit. 

Al snel volgde het idee om de evenementenlocatie om te toveren tot Pop Up Cocktail Club De Baron. Geen bar, maar een club want de muzikale omlijsting kan worden verzorgd door een DJ die hippe chill-out muziek draait of een pianist die acte de presence zal geven achter één van de oude piano’s.

De gast kan, naast het genieten van frisse cocktails en andere dranken, achteruit liggen in een van de vele comfortabele sofa’s en fauteuils en zich vergapen aan de prachtige hoge Victoriaanse plafonds, glimmende kroonluchters en ornamenten met de grandeur van weleer. 

Uiteraard is rekening gehouden met de 1,5 meter afstand tussen de gasten en worden de richtlijnen van RIVM gevolgd. Pop Up Cocktailclub De Baron is zo ingericht dat er binnen maar liefst 13 gezellige zithoeken zijn gecreëerd! Zo blijft de intimiteit gewaarborgd en is er voldoende ruimte voor iedereen om te ontspannen.

De Baron schenkt diverse cocktails, wijnen en andere dranken. De eetkaart bestaat uit exclusief fingerfood. Mogelijk dat hier op korte termijn de kaart nog wordt uitgebreid.

In amper 3 weken tijd is gezorgd voor de volledige inrichting, de branding en de promotie. De basis moet staan als een geoliede machine, daarna zal het concept verder uitgebreid worden met exclusieve events. 

Nu mogen er maximaal 30 gasten naar binnen maar dit kan vanaf juli – als de overheid het toelaat – opgeschroefd worden naar 55.


Denken in mogelijkheden ipv onmogelijkheden

Met het concept De Baron wordt op 2 punten ingespeeld. 
1) De horeca en evenementensector zitten in de sectoren die het zwaarst getroffen zijn. Tal van horecaondernemers werken nu met tijdsloten van maximaal 2 uur voor hun gasten zodat de ondernemer meer gasten kan ontvangen en dus op deze manier meer omzet probeert te genereren. Logische gedachte maar het gevolg hiervan is dat gasten al snel letterlijk op straat komen te staan. 
2) Het aanbod in uitgaan is veranderd en schaars door het wegblijven van concerten en festivals maar de behoefte om uit te gaan is er nog steeds. Sterker nog, die behoefte zou wel eens meer aangewakkerd kunnen worden want je mist het als je het niet meer hebt.

Met De Baron wordt getracht dat gat in de markt te vullen; de gast komt naar de Baron juist vóór of ná dat restaurant bezoek om in alle gezelligheid een drankje te doen of gewoon om de behoefte te voorzien in het nieuwe op stap gaan.


Ondernemers worden creatief en vinden steun bij elkaar

Eenmaal binnengekomen in De Baron vraag je je af hoe dit in amper twee weken tijd voor elkaar is gekregen. Jerôme Stravers prijst zijn collega ondernemers. “De meeste meubels hebben wij in bruikleen mogen nemen van Ainsi, het terrasmeubilair van Chalet Bergrust, de grote terras parasols van Soons zonwering en de volledige licht- en geluidsshow van Tech2Care. Juist door deze bedrijven zijn onze aanloopkosten voor dit concept nog te behappen en krijgen wij ruimte om creatief te ondernemen. Allen ondernemers die ook in zwaar weer zitten maar dan nog steeds bereid zijn om een mede ondernemer te steunen, dat kenmerkt hun en onze relatie met elkaar.”


Gastvrijheid en gezondheid gaan hand-in-hand

Gasten bestellen en rekenen af met een mobile device middels een QR-code vastgeplakt aan tafel. De gast kan dus relaxt blijven zitten en hoeft niet te betalen aan een mobiele terminal of ergens naar een kassa toe te lopen. Door minder contactmomenten te creëren tussen staff en de gast is er een verkleining op eventuele gezondheidsrisico’s.

De gastvrijheid komt hieronder niet te lijden want juist op deze manier is er meer tijd om de gasten welkom te heten, oprechte aandacht te schenken en ze mee te nemen naar de rijkelijke historie van het pand en de Baron. Kwaliteit boven kwantiteit en naast gastvrijheid.


Wie is de Baron?

Pop Up Cocktail Club is een eerbetoon aan De Baron van Aylva, oftewel Hobbe Esaias, die leefde tussen 1696 en 1772. Hij was als vooraanstaande militair in de Noordelijke Nederlanden van grote invloed op de ontwikkelingen binnen de stad Maastricht en is uitgeroepen tot gouverneur van Maastricht. In 1760 was hij de oprichter van de Groote Sociëteit (La Grande Société de Maestricht), één van de eerste herensociëteiten van Nederland.


Nog steeds beschikbaar als evenementenlocatie

Ondanks de gemeubileerde balzaal en huiskamer blijft Huiskamer De Groote Sociëteit nog steeds beschikbaar voor het organiseren van evenementen. De tijdelijk vernieuwde setting van Pop Up Cocktail Club De Baron verleent zich juist uitstekend voor een exclusieve zakelijke borrel of bijeenkomst op 1,5 meter afstand en de behoefte om ‘veilig’ samen te komen blijft aanwezig. En dat blijkt want sinds de komst van De Baron is er weer een zakelijk evenement geboekt en een besloten verjaardag.

Ook aan eigen evenementen wordt gedacht want op de planning staat een samenwerking met enkele toonaangevende restaurants voor een exclusief sit down couch diner met talloze fingerfood gangen. Op de sofa wordt relaxen gecombineerd met dineren terwijl de DJ of pianist op de achtergrond zorgt voor de juiste sfeer.

 

Pop Up Cocktail Club De Baron is gelegen op Vrijthof 36 in Maastricht en is iedere woensdag tot en met zondag geopend.

Kijk voor meer informatie of voor reserveringen op:

https://debaroncocktailclub.nl/Instagram: www.instagram.com/debaron_cocktailclub/

Klik hier om uw tickets direct te bestellen!